red in blood כתב: ↑30 יולי 2022, 21:01
1. כן - 6 מפעלי וואפרים, וזה בישראל הוא המפעל הכי ייצרני שלהם, ומהווה 40% מיכולת הייצור שלהם. לא כולל ההרחבה שבונים כעת (שכוללת הגדלה של שטח המפעל פי 10).
2. אתה מאוד מזלזל במה תעשיית ההייטק כאן עושים. כן, יש גם לא מעט של הימורים, אבל הם חלק קטן. ולא, הרבה לא יעברו. חלק קשור להסכמים כאן בארץ (משקיעים ישראלים, למשל), חלק קשור לטכנולוגיה ולדברים פיזיים כאן בארץ, וחלק כי לא כולם יעזבו לחו״ל, ותהליך גיוס עובדים חדשים לוקח זמן ולא מעט עסקים לא יכולים להרשות לעצמם לא לתפקד אפילו לרגעים קצרים.
לצורך העניין, אני יכול לדבר על העסק שאני נמצא בו - אם נפסיק לתפקד כמו שצריך גם לכמה ימים, נקרוס מהר מאוד. מעבר של כל הצוות לחו״ל לא אפשרי, וגיוס של צוות בחו״ל ייקח זמן, יותר מזמן החסד שיהיה לנו ללא לתפקד. אנחנו בתעשיית האינשורטק, ומתעסקים בביטוחים לעסקים קטנים. הפרמיות בביטוחים כאלו גדלות בארה״ב כרגע גם במאות אחוזים, ומה שמונע ממהעסקים לשלם משמעותית יותר לחברות הביטוח זה רק ביטוח המשכי (שאז בהרבה מהסיטואציות חברות הביטוח מאוד מוגבלות בכמה הן יכולות להעלות את הפרמיה). בגלל אופי העסק שלנו, אנחנו רשומים כ-broker of record של כמות יפה מהעסקים הקטנים והבינוניים בארה״ב (מן הסתם לא יכול להגיד מספר ספציפי). קריסה שלנו משמעותה עלייה של עשרות אלפי דולרים בשנה לכמות מאוד גדולה של עסקים קטנים, עסקים שלא יוכלו לעמוד בהוצאה כזו וייסגרו. ועם כל הכבוד, אנחנו סטארטאפ יחסית קטן. זה לא שהתרומה שלנו לכלכלה שם כזו גדולה, היא לא, אלא המעורבות והשילוב שלנו גדולים.
בסטארטאפים יותר גדולים זה מן הסתם יהיה שילוב יותר גדול. ניתוק מוחלט ופתאומי הוא פשוט לא אפשרי. לא בעידן הנוכחי. עם רוסיה למשל תמיד הייתה חשדנות של שיתוף פעולה וחוסר רצון לשלב טכנולוגיות רוסיות בחברות אמריקאיות או אירופאיות (אלא אם נלקחו מראש מספיק אמצעי ביטחון), אז היה אפשר לבצע איזה נתק מסויים, גם אם לא מוחלט. עם ישראל זה לא המצב.
3. מסכים, זה יהיה חיובי, אבל זה לא יכול לבוא בצורת חרם, כי אז זה יביא רק לתוצאות שליליות. זה צריך לבוא בצורת התנייה לכך שהמימון יגיע רק אם נעשה צעדים כאלו וכאלו.
ועד כמה שאני מבין, ה-BDS עוסק גם בזה, גם בחרם של פוליטיקאים על ישראל.